1. KOÇ SAĞLIK YANIMDA

Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti

Evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti, modern tıbbın sunduğu en önemli yenilikler arasında yer alıyor. Konforlu bir şekilde evlerinde hizmet almak isteyen kişiler tarafından evde fizik tedavi hizmeti oldukça rağbet görüyor.

Günümüzde kronik hastalığa sahip olan kişiler, yaşlılar veya yoğun iş hayatı sebebiyle hastaneye gitmeye zaman bulamayan kişiler için evde fizik tedavi hizmeti son derece önemli. Evde fizik tedavi, kişilerin yaşam kalitesini büyük bir oranda artırırken aynı zamanda tedavi süreçlerini de daha verimli hale getirir. Alanında uzman olan fizyoterapistler eşliğinde gerçekleştirilen tedavi yöntemi, hastaların kendi ev ortamında iyileşmelerine olanak sağlar.

Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti Nedir?

Evde fizik tedavi hizmeti genel olarak nörolojik hastalıklar, ortopedik rahatsızlıklar, romatolojik hastalıklar, kardiyovasküler problemler ve yaşa bağlı hareket kısıtlılıkları olan kişilerin tedavi süreçlerini desteklemek amacıyla sunulan bir sağlık hizmetini ifade eder. Alanında profesyonel fizyoterapistler tarafından sunulan hizmet genel olarak; felç geçirmiş, omurilik yaralanmaları yaşamış, inme inmiş ve Parkinson gibi sinir sistemi hastalıkları olanlara uygulanabilir.

Evde fizik tedavi hizmetlerinde, tedavi süresi ve planı hastanın bireysel ihtiyaçlarına göre Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı (Hekim) ve fizyoterapist tarafından net bir şekilde belirlenir. Profesyonel şekilde yönetilen bu süreçte, fizyoterapist hastanın evine gelerek hazırlanan tedavi planına uygun olarak süreci devam ettirir. Ev ortamında hasta için gerekli tedavi protokolü büyük bir titizlik ile gerçekleştirilir.

Fizyoterapist tedavi yöntemleri ile hastanın günlük yaşam aktivitelerini tekrar kazanması, mevcut ağrılarını azaltması ve genel sağlık durumunu iyi hale getirmek için özel teknikler ve egzersizler sunar.

Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti Hangi Hizmetleri Kapsar?

Evde uygulanan tedavi yöntemlerinde genel olarak hastaların kas, iskelet ve sinir sistemini tedavi etmek ve ameliyat öncesi ameliyata hazırlama, ameliyat sonrası iyileşme süreçlerinde akut ve kronik rahatsızlıklarda, genel iyilik halini korumak amaçlanır. Evde uygulanabilen bu tedavi yöntemleri çoğu zaman hizmet alacak kişinin özel durumuna, mevcut hastalığına ve tedavi ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterir. Evde fizik tedavi uygulamalarında yaygın olarak kullanılan bazı yöntemler şu şekilde listelenebilir:


Terapötik Egzersizler

Terapötik egzersizler, evde fizik tedavi hizmetinin temel taşlarını oluşturur. Belirli sağlık problemlerini tedavi etmek veya iyileştirmek amacıyla tasarlanmış egzersiz programıdır. Uygulanacak egzersizler alanında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı (Hekim) ve fizyoterapist tarafından önerilir ve denetlenir. Evde uygulanabilen bu egzersizler genel olarak güç, esneklik, denge ve koordinasyonu geliştirmeye yönelik hareketler içerir.


Denge ve Koordinasyon

Yaşlılar, denge problemi yaşayan kişiler veya sakatlık durumundan dolayı denge problemi yaşayanların düşme riskini azaltmak amacıyla denge egzersizleri ve eğitimleri yapılması oldukça önemli. Fizyoterapistler eşliğinde uygulanan bu egzersizler genel olarak denge, koordinasyon ve stabiliteyi artırmayı hedefler.


Yürüyüş Eğitimi

Yürümede problem yaşayan kişiler için yürüyüş eğitimi olmazsa olmaz tedaviler arasında yer alır. Profesyonel yürüyüş eğitimi genel olarak hastanın mevcut yürümesini düzeltmeyi veya çok daha iyi hale getirmeyi hedefler. Fizyoterapistler bu tedavi yönteminde genel olarak uygun adım uzunluğu, duruş durumu ve yürüme hızı üzerinde çalışma yaparlar.


Manuel Teknikler

Hastanın durumu değerlendirildikten sonra gerekli görüldüğü zaman, fizyoterapistler manuel teknikler ile tedaviyi sürdürebilir. Hasta için manuel olarak belirtilen teknikler genel olarak ağrıyı azaltmak, hareketliliği artırmak, doku fonksiyonunu iyileştirmek için uygulanır. Uygulanacak yöntemler, hastanın durumuna göre değişkenlik gösterir. Manuel tekniklere örnek olarak uygulanacak yöntemler şu şekilde sıralanabilir:
  • Boyun ağrısı yaşayan bir hasta için, yumuşak doku mobilizasyonu ve germe teknikleri uygulanabilir.
  • Bel ağrısı çeken bir hasta için, eklem mobilizasyonu gibi manuel teknikler kullanılabilir.
  • Donuk omuz gibi ciddi problemleri olan bir hasta için, manuel germe ve eklem mobilizasyonu uygulanabilir.


Ağrı Yönetimi Egzersizleri ve Tekniği

Evde fizik tedavi hizmetinde ağrıyı azaltmak, inflamasyonu hafifletmek ve yaşam kalitesini artırmak için çeşitli ağrı yönetimi tedavileri bulunur. Bunun için sıcak terapi, soğuk terapi, elektrik stimülasyon ve ultrason uyarımı gibi yöntemler kullanılabilir.


Yardımcı Cihaz Konusunda Bilgilendirme Eğitimi

Hastalar herhangi bir sebepten dolayı koltuk değneği, yürüteç veya baston gibi hareket etmek için yardımcı ürünler kullanıyorsa bu durumda da evde hizmet sağlanabilir. Fizyoterapistler, bu ürünlerin doğru kullanımı konusunda kişilere rehberlik eder.


Fonksiyonel Aktivite Eğitimi

Fonksiyonel aktivite eğitimi, hastanın günlük yaşamdaki ihtiyaçlarına yönelik belirli görevlerin veya hareketlerin uygulanmasını detaylı olarak içerir. Bu durumlar genel olarak; yatakta tek başına dönme, giyinme veya almak istedikleri eşyalara erişebilme gibi faaliyetleri içerir.

Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetinin Avantajları Nelerdir?

Evde fizik tedavi almanın en önemli avantajlarından biri, hareket kabiliyeti kısıtlı olan bireylerin hastane gibi kalabalık ve yoğun ortamlara gitmeden tedavilerini sürdürebilmek olur. Günümüzde oldukça popüler olan bu hizmet özellikle yaşlı veya kronik rahatsızlıklara sahip hastalar için büyük kolaylık sağlar. Evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetinin sunduğu bazı avantajlar şu şekilde listelenebilir:
  • Hastalar, kendi evlerinin rahatlığında tedavi gördüklerinde psikolojik olarak daha güvende ve huzurlu hissederler. Bu durum tedavi sürecinin verimliliği yükseltir.
  • Hastanelerde genel olarak uzun randevu bekleme süreleri söz konusudur. Evde tedavi yöntemi ile hastaların bu tür bekleme sürelerinde yorulmasına gerek kalmaz.
  • Evde fizik tedavi sırasında fizyoterapist hasta ile birebir ilgilenir. Bu durum tedavinin daha kişiselleştirilmiş ve hastanın ihtiyaçlarına özel olarak şekillendirilmiş olmasını sağlar. Fizyoterapistin tamamen hastaya odaklanabilmesi, tedavi sürecinin verimliliğini büyük bir oranda artırmayı başarır.

Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti Sürekli Alınabilir mi?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri genel olarak hastaların hedeflerine ulaşmaları ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı (Hekim) yeniden bir değerlendirme yapmasıyla sona erer. Profesyonel bir şekilde yürütülen bu süreç, hastaların yaşadığı ağrıların şiddetine ve rahatsızlıklarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Tedavinin ne kadar süreceği ya da hangi noktada sona ereceği, fizik tedavi uzmanı tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda net olarak belirlenir. Uzmanlar, hastaların ilerlemesini düzenli olarak takip ederek tedavi planını gerektiğinde yeniden düzenleyebilir.

Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti Hakkında Ayrıntılı Bilgiyi Nereden Alabilirim?

Koç Sağlık Yanımda, üst düzey deneyim ve ileri teknolojiyi birleştirerek ev ortamında konforlu tedavi seçeneği sunar. Evde fizik tedavi hizmeti, hastaların ihtiyaç duydukları tıbbi ekipman ve uzman doktor desteği ile sağlık sorunlarıyla mücadele etmelerini kolay hale getirir. Evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti, Koç Sağlık Yanımda uzman kadrosu ile kişiye özel bir tedavi planlaması sunar. Kişiselleştirilmiş bir bakım planıyla desteklenen evde fizik tedavi uygulamaları sayesinde siz de sağlıklı günlere kavuşabilir, kronik rahatsızlıkların hafiflemesi için uzman fizyoterapist desteğinden faydalanabilirsiniz.

Koç Sağlık Yanımda hizmetinden, en uygun evde fizik tedavi ücretleri ile yararlanmanız mümkün. Sağlık ihtiyaçlarınız için dilediğiniz zaman Koç Sağlık Yanımda’ya ulaşabilirsiniz. Kendiniz ya da sevdikleriniz için Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Evde Sağlık Hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız 444 74 55 numaralı çağrı merkezinden destek alabilirsiniz.